Αποτελέσματα Παγκύπριου Διαγωνισμού Φωτογραφίας: «M.Ο.V.E» Motivating Others through Voices of Experience

Ολοκληρώθηκε ο Φωτογραφικός Διαγωνισμός που προκήρυξε ο Οργανισμός Νεολαίας Kύπρου  με θέμα «M.Ο.V.E» Motivating Others through Voices of Experience.

ΟΔιαγωνισμός είχε διάρκεια από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2019 και πραγματοποιήθηκε εις μνήμη του Θρασύβουλου Θρασυβούλου, τέως Εκτελεστικού Γραμματέα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ενημερωτικής εκστρατείας του Eurodesk «Time to Move».

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού ήταν να δώσει τη δυνατότητα σε νέους και νέες ηλικίας 15-30 χρόνων που ζουν στην Κύπρο,  να εκφράσουν και να αποτυπώσουν μέσα από τον φωτογραφικό φακό, την καθημερινότητα, τα ταξίδια, τις εξερευνήσεις και όλα όσα θέλουν να δείξουν και να μοιραστούν από τις δικές τους εμπειρίες στην Κύπρο ή και στην Ευρώπη γενικά.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 65 άτομα και 236 συνολικά φωτογραφίες.

Η Επιτροπή επέλεξε τα ακόλουθα βραβεία τα οποία χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

Α’ κατηγορία: 15-17 χρόνων

Βραβεία: Δύο θέσεις για επίσκεψη στο Στρασβούργο, επίσημη έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμμετοχή στο πρόγραμμα Euroscola (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων).

1. Γιώργος Schubart – “Dachstein”

2. Μαρία Ιακώβου – “ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ”

Β’ κατηγορία: 18-30 χρόνων

1ο Βραβείο:  Μαρία Προδρόμου – “Shadows” – 300 ευρώ

2ο Βραβείο:  Αλέξης Αλεξάνδρου – “ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ” – 200 ευρώ

3ο Βραβείο:  Φάνος Αβουρής – “What if I flight” – 100 ευρώ

4ο Βραβείο: Αλέξανδρος Κόκκινος – “ Χειμωνιάτικο Τρόοδος” –Τιμητικό βραβείο εις μνήμη Θ. Θρασυβούλου από την οικογένεια του

H αξιολόγηση των φωτογραφιών από την τριμελή Κριτική Επιτροπή, έγινε βάσει των Όρων του Διαγωνισμού που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Νεολαίας.

[/av_one_full]