Είσαι 18 χρονών? Μη χάσεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις στην Ευρώπη με το DiscoverEU!


Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα δώσει για τέταρτη φορά σε τουλάχιστον 20.000 νέους την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από τον πρώτο γύρο υποβολής αιτήσεων του DiscoverEU τον περασμένο Ιούνιο 2018, έχουν απονεμηθεί περίπου 50.000 νέοι. Για τον συγκεκριμένο γύρο, όλοι οι υπήκοοι των κρατών μελών της ΕΕ που είναι 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2019 (δηλαδή που γεννήθηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2001, συμπεριλαμβανομένης και της 31ης Δεκέμβριος 2001 συμπεριλαμβανομένης) μπορούν να λάβουν μέρος, με την προϋπόθεση ότι δεν κέρδισαν σε προηγούμενο γύρο αιτήσεων. Οι ανεπιτυχείς αιτούντες από τον προηγούμενο γύρο μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να είναι επιλέξιμοι (ακόμα 18 ετών).

Ο επόμενος γύρος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2019 στις 13:00 (ώρα Κύπρου) και της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου 2019 στις 13:00 (ώρα Κύπρου).

Τόσο για άτομα όσο και για ομάδες (μέγιστος αριθμός 5 άτομα) και στην περίπτωση των ομάδων πρέπει να διοριστεί ένας ηγέτης ομάδας, θα συμπληρώσει το έντυπο υποψηφιότητας και θα συμμετάσχει στο κουίζ  ερωτήσεων για λογαριασμό των μελών της ομάδας. Κάθε άτομο είναι ένας πιθανός ηγέτης της ομάδας και μπορεί να προσκαλέσει μέχρι και 4 άτομα να συμμετάσχουν.

Διαδικασία εφαρμογής:

  • Από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου (ώρα 1 το μεσημέρι), οι συμμετέχοντες μπορούν να συμπληρώσουν τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους στο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης.
  • Εάν κερδίσουν θα πρέπει να ξεκινήσουν το ταξίδι τους σε ένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ (μπορεί να είναι διαφορετική χώρα από την πατρίδα τους).
  • Σχεδιάστε να ταξιδέψετε από 1 ημέρα έως και 1 μήνα.
  • Προγραμματίστε να ταξιδέψετε τουλάχιστον 1 ημέρα και έως 30 ημέρες μεταξύ 1 Απριλίου 2020 και 31 Οκτωβρίου 2020 (τελευταία ημερομηνία επιστροφής).
  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι πρόθυμοι να γίνουν Πρεσβευτής του DiscoverEU και να αναφέρουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες, για παράδειγμα μέσω των ΜΚΔ όπως το Instagram, το Facebook ή το Twitter χρησιμοποιώντας το #DiscoverEU.  Μπορούν επίσης να συνεισφέρουν στις κοινότητές τους μέσω εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις σε τοπικά σχολεία.

Ο βασικός κανόνας είναι ότι κάθε συμμετέχοντας θα δικαιούται ένα ταξιδιωτικό εισιτήριο αξίας 258 ευρώ. Το ταξίδι θα είναι μόνο στη 2η θέση(2nd class).

Μπορείτε επίσης να οργανώσετε συναντήσεις και να συνδυάσετε σχέδια ταξιδιού με άλλους συμμετέχοντες του DiscoverEU μέσω του DiscoverEU Facebook Group.

Οι επιτυχείς αιτούντες θα ενημερωθούν στα μέσα Ιανουαρίου του 2020.

Όπως και στις προηγούμενες προσκλήσεις, το Eurodesk θα παράσχει βοήθεια πρώτου επιπέδου για τους νέους στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης για τη Νεολαία, ενώ παράλληλα θα προωθήσει το DiscoverEU μέσω όλων των διαύλων επικοινωνίας. Οι διευθετήσεις για τα ταξίδια / τα τεχνικά θέματα θα αντιμετωπιστούν από τον εξωτερικό ανάδοχο που θα ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για περισσότερες πληροφορίες:

– Eurodesk Opportunity Finder
– Eurodesk Profile Directory
– European Youth Portal 
– European Commission  – Press release