Εθνική Συνάντηση Δικτύου Eurodesk Cyprus

Την Πέμπτη 17/12 πραγματοποιήθηκε  η τελευταία Εθνική συνάντηση του δικτύου μας Eurodesk, για τη χρονιά 2020, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά.

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους αλλά ταυτόχρονα δημιουργική για το δίκτυο μας.

Η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που επέφερε η Πανδημία Covid-19, επηρέασε σημαντικά τον προγραμματισμό του Εurodesk. Καθ’όλο το διάστημα της πλήρους απαγόρευσης τη κυκλοφορίας, πραγματοποίησης εκδηλώσεων και φυσικής επικοινωνίας μεταξύ των συνεργατών και διαδικτυακών φίλων του δικτύου, εφαρμόσαμε τη διαδικασία της καθημερινής ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων, σχετικά με τις ευρωπαικές ευκαιρίες που προσφέρονται για τους νέους/νέες εν καιρώ της πανδημίας.

Το 2020 ήταν για εμάς μια χρονιά εορτασμών, καθώς το δίκτυο Eurodesk γιόρταζε τα 30 χρόνια λειτουργίας του και με αφορμή αυτό, διοργανώθηκαν διάφορες διαδικτυακές δραστηριότητες. Στο mini-site που ετοιμάσαμε, περιλαμβάνονταν όλες οι σχετικές δραστηριότητες/εκδηλώσεις, διαγωνισμοί, challenges, quiz στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και testimonials, quotes των πολλαπλασιαστών/συνεργατών μας.

Έπειτα, ακολούθησε η εκπόνηση της εκστρατείας ‘Time to Move’ με δραστηριότητες τόσο υπαίθριες όσο και διαδικτυακές. Για παράδειγμα, εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών, βιωματικά εργαστήρια, διαγωνισμοί με πλούσια δώρα και σχεδιασμού μπλούζας κ.ά.

Αυτή η χρονιά επέφερε νέες προκλήσεις τόσο για τη χώρα όσο και για το δίκτυο. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να επαναπροσαρμόσουμε τον προγραμματισμό μας και να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε. Η επόμενη χρονιά μας βρίσκει έτοιμους, σε οποιαδήποτε καινούρια πρόκληση με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Καλή νέα δημιουργική και ελπιδοφόρα χρονιά και να θυμάσαι… ” Όποια και να είναι η απορία σου.. ξεκίνα μαζί μας! ” Eurodesk Cyprus