Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2020

Λάβε κι εσύ μέρος στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (ΕΥΕ2020) στο Στραβούργο και βοήθησε να διαμορφωθεί το μέλλον της Ευρώπης.

Είσαι νέος/νέα και ενδιαφέρεσαι για το κλίμα, τις ευκαιρίες απασχόλησης για τη νεολαία ή το μέλλον της Ευρώπης; Τότε το ΕΥΕ2020 είναι για σένα!

Κάθε δύο χρόνια, χιλιάδες νέοι απ΄όλη την Ευρώπη συγκεντρώνονται στο Στρασβούργο για να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις σχετικά με θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και να τις συζητήσουν με ευρωβουλευτές και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Περίπου 9.000 άτομα, ηλικίας 16 έως 30 ετών, αναμένεται να λάβουν μέρος στη φετινή Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (EYE).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για τέταρτη (4η) συνεχόμενη χρονιά και λαμβάνει χώρα στο Στρασβούργο μεταξύ 29-30 Μαΐου.

Το EYE 2020 θα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων με κοινό σύνθημα “Το Μέλλον είναι Τώρα”. Οι δραστηριότητες θα επικεντρώνονται στις εξής κύριες θεματικές ενότητες:

  • κλίμα
  • μετανάστευση
  • Brexit
  • εκπαίδευση
  • τεχνολογία
  • υγεία

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, αθλητικές δραστηριότητες και μια ξεχωριστή εκδήλωση για τους νέους δημοσιογράφους.

Οι ιδέες που θα συλλεχθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν σε μια τελική έκθεση που θα διαβιβαστεί στους ευρωβουλευτές. Στη συνέχεια, οι καλύτερες ιδέες θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν με τις κοινοβουλευτικές επιτροπές κατά τη διάρκεια των “Ακροάσεων για τη Νεολαία” το φθινόπωρο του 2020.

Πώς να λάβω μέρος;

Δήλωσε συμμετοχή στο EYE2020 από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Προϋπόθεση είναι η δημιουργία ομάδας 10 τουλάχιστον ατόμων, ηλικίας 16 – 30 χρονών, και η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά κάθε ομάδα πρέπει να εξασφαλίσει τον τρόπο κάλυψης των εξόδων μεταφοράς, διαμονής και διατροφής της.