Η εμπειρία μου από το DiscoverEU

Γεια σας, ονομάζομαι Νικόλας Δημητριάδης και το περασμένο καλοκαίρι είχα την ευκαιρία να αποκτήσω ένα ταξιδιωτικό εισιτήριο από το διαγωνισμό DiscoverEU.

Τον Ιανουάριο του 2020, ταξίδεψα με τον φίλο μου Αντρέα από την Kύπρο προς το Βέλγιο. Δυστυχώς, λόγω της υποχρεωτικής μας στρατιωτικής θητείας, δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε όσες μέρες θα θέλαμε. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να επισκεφτούμε δύο (2) Ευρωπαϊκές χώρες, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν και τις δύο χώρες αν και έχω ταξιδέψει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε με πρώτο προορισμό τις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρώπης, όπου μείναμε για τρεις (3) μέρες. Έκανε αρκετό κρύο στις Βρυξέλλες, αλλά αυτό δεν μας πτόησε στο να εξερευνήσουμε την πόλη. Πρώτα, επισκεφτήκαμε την περίφημη Grand Place, μία υπέρoχη πλατεία στο κέντρο των Βρυξελλών. Φυσικά, δεν μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως νέοι Ευρωπαίοι πολίτες και να μην γευτούμε τις περιβόητες βάφλες των Βρυξελλών.

Επόμενος προορισμός μας, το Παρίσι, όπου ταξιδέψαμε με το τρένο από τις Βρυξέλλες. Το ταξίδι μας ήταν αρκετά σύντομο. Φτάνοντας στο Παρίσι όμως, ήρθαμε αντιμέτωποι με την πρώτη δυσκολία, τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το οποίο μας προκάλεσε μια ανησυχία, καθώς κάποια δρομολόγια ήταν κλειστά και θα δυσκόλευε την μετακίνηση μας στο Παρίσι. Ωστόσο, δεν τα βάλαμε κάτω και ξεκινήσαμε την εξερεύνηση της πόλης. Πρώτη μας στάση ήταν ο Πύργος του Άιφελ, το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού και ακολούθως η περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Δεν μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο, το Μουσείο του Λούβρου. Την τελευταία μας μέρα στο Παρίσι, επισκεφτήκαμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων και καταλήξαμε σε ένα από τους υψηλότερους λόφους και παλαιό προάστιο του Παρισιού, την Μονμάρτη.

Το απόγευμα επιστρέψαμε στο σταθμό των τρένων του Παρισιού για την επιστροφή μας προς τις Βρυξέλλες και από τις Βρυξέλλες ήταν η πτήση μας για να φθάσουμε στην Κύπρο. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν αρκετές. Αρχικά, η μη ύπαρξη απευθείας πτήσεων από την Κύπρο προς τις Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και οι απεργίες που υπήρχαν στο Παρίσι, οι οποίες δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις μας. Παρ’ όλ’ αυτά,  αυτές οι δυσκολίες δεν μας εμπόδισαν στο να περάσουμε όμορφα στο ταξίδι μας.

Το ταξίδι μας μέσω του DiscoverEU ήταν μια υπέροχη εμπειρία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.