Η εμπειρία μου στο πρόγραμμα Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες

Ονομάζομαι Ελίζα Κοζάκου και είμαι από την Κύπρο. Το 2018 είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στο πρόγραμμα Εράσμους για νέους επιχειρηματίες. Είχα ακούσει για αυτό το πρόγραμμα από μια φίλη που είχε λάβει μέρος, περιγράφοντάς το ήταν πολύ ενθουσιασμένη με αυτή την ευκαιρία. Αυτό το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για ανερχόμενους νέους επιχειρηματίες που θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους με έναν έμπειρο επιχειρηματία σε άλλη χώρα. Το μόνο που χρειάζεται για να συμμετάσχεις  σε αυτό το πρόγραμμα είναι  κίνητρο και ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Είμαι ένα άτομο με ενδιαφέρον στη μη τυπική εκπαίδευση, το θέατρο και την κοινωνική ένταξη, αποφάσισα να γράψω ένα δικό του επιχειρηματικό σχέδιο για μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που ονειρεύομαι.

Το καλοκαίρι του 2018 με δέχτηκαν  για τρεις (3) μήνες στη Βαρκελώνη, Ισπανία όπου φιλοξενήθηκα από έναν έμπειρο επιχειρηματία. Αυτοί οι τρεις μήνες της ζωής μου ήταν τόσο καρποφόροι, καθώς είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον που εργάζεται με νέους για νέους. Φυσικά η εμπειρία αυτού του προγράμματος  μου επέτρεψε να εξερευνήσω την Ισπανία, να γνωρίσω τα Ισπανικά και να αγκαλιάσω τον πολιτισμό τους.

Ευκαιρίες όπως αυτές πρέπει να είναι γνωστές στους νέους καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους, το πνεύμα και να δημιουργήσουν  ισχυρές φιλίες και δίκτυα με ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη.

Οργάνωση: PlanBe, Plan it Be it