Η πρώτη επαφή με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα

Ονομάζομαι Κλέα Νεοφύτου και είμαι 27 ετών. Έχω αποκτήσει το πτυχίο μου στις Βιολογικές Επιστήμες και το Μεταπτυχιακό μου στην Τεχνολογία Τροφίμων. Εντούτοις, για αρκετό καιρό ήμουν άνεργη και με ελάχιστη εμπειρία στο κλάδο σπουδών μου. Λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας που παρουσιάζει η χώρα μας και λόγω της έλλειψης ευκαιριών σε αρκετούς τομείς εργασίας, οι περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

Το 2018, μετά από άπειρες προσπάθειες να βρω δουλειά στην Κύπρο και αρκετά απογοητευμένη, εντάχθηκα στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CCIF CYPRUS (https://www.ccifcyprus.com), αρχικά ως εθελόντρια και στη συνέχεια ως Youth Worker. Η απόφασή μου να ενταχθώ ήταν μετά από συζήτηση που είχα με μια φίλη μου, η οποία ήταν μέντορας στον οργανισμό αυτό.

Ο οργανισμός ήταν το στήριγμά μου στην όλη μου πορεία, μου έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψω και να κάνω νέους φίλους. Να αποκτήσω γνώσεις και δεξιότητες στον επιχειρηματικό κλάδο και το σημαντικότερο να ανακαλύψω τον εαυτό μου. Επιπρόσθετα, με βοήθησε να μάθω τα θετικά και τα αρνητικά μου, μέσα από τα σεμινάρια και τα workshops που παρακολούθησα. Τέλος, απέκτησα επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες που με βοήθησαν να βρω δουλειά και να γίνω πιο δυναμική σαν άνθρωπος και επαγγελματίας.

Ως Youth Worker εντάχθηκα σε αρκετά προγράμματα Erasmus+, όπως το Plan Learn Act for Neet, The Citizens Are United, το Cross The Bridge, το MyTownYourTown, το European Cultural Heritage Enterprise (ECHE) και άλλα πολλά.

Καταλήγοντας, ταξίδεψα και εκπροσώπησα τον οργανισμό σε πολλές συναντήσεις στο εξωτερικό, παρακολούθησα διάφορες επιμορφώσεις και απέκτησα νέες γνώσεις και δεξιότητες σε προγράμματα όπως το CANVAS, το VISUAL COMMUNICATION, PERSONAL BRANDING, VIDEO EDITING PRINCIPLES και διάφορα άλλα.

Οργάνωση: CCIF CYPRUS