Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής καμπάνιας Time to Move, διοργανώνει το Δημιουργικό εργαστήρι ‘Re-Cycle’ το οποίο εντάσσεται στην προτεραιότητα ‘Climate Change’. Το εργαστήρι απευθύνεται σε νέους που διαμένουν στην περιοχή και στόχο έχει την μετατροπή παλαιών ποδηλάτων σε ανθώνες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν και θα διακοσμούν σημεία συγκέντρωσης νέων, ΚΕΠΛΗ, Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, Δημοτικό Σχολείο Αγρού.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν πως να μετατρέπουν παλιά, φθαρμένα αντικείμενα, σε ένα νέο, χρήσιμο προϊόν. Παράλληλα θα γνωρίσουν τους εθελοντές του Φιλοδασικού Συνδέσμου Αγρού που βρίσκονται στη Κύπρο μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ESC. Η δραστηριότητα θα λειτουργήσει παράλληλα ως μέσω κοινωνικής ενσωμάτωσης καθώς σε αυτή θα συμμετέχουν ασυνόδευτοι αιτητές πολιτικού ασύλου που διαμένουν στην περιοχή.

Όλα τα επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά (Ποδήλατα, Ξυλεία, Φυτά) έχουν δοθεί από τους νέους της κοινότητας. Για την υλοποίηση της δράσης θα ληφθούν όλα τα μέτρα ενάντια στον COVID 19.

 

Πού: Πάρκο Αγίου Λουκά, Αγρός

Πότε: Κυριακή 3/10/2021, 15:00-18:00μμ