Το DiscoverEU επιστρέφει, με ακόμα περισσότερα εισιτήρια!

Είσαι 18 ετών; Είσαι έτοιμος/η για μια περιπέτεια; Αν ναι, ετοιμάσου να εξερευνήσεις άλλες χώρες υποβάλλοντας αίτηση για την πρωτοβουλία DiscoverEU, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να ταξιδέψουν.

Σχεδόν 70.000 νέοι έχουν λάβει ταξιδιωτικό δελτίο από τον πρώτο γύρο υποβολής αιτήσεων το 2018. Ένας άλλος γύρος (5ος) λαμβάνει χώρα από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, ώρα 13:00 (ώρα Κύπρου) έως Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, ώρα 13:00 (ώρα Κύπρου), με 30.000  διαθέσιμα εισιτήρια.

Ως επί το πλείστον, θα ταξιδέψεις σιδηροδρομικώς, αλλά η κάρτα DiscoverEU καλύπτει επίσης εναλλακτικές λύσεις όπως λεωφορεία ή πλοία. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το ταξίδι με αεροπλάνο επιτρέπεται να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των νέων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά, όπως η Κύπρος και η Μάλτα.

 

Για να μπορείς να υποβάλεις αίτηση, πρέπει:

    • να είσαι 18 χρονών στις 30 Ιουνίου 2020, δηλαδή να έχεις γεννηθεί μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης) και της 30ης Ιουνίου 2002 (συμπεριλαμβανομένης)
    • να είσαι υπήκοος ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης για χορήγηση της κάρτας.
    • να έχεις αναγράψει τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης.

Στη συνέχεια θα πρέπει να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ (εκτός εάν υποβάλεις αίτηση ως μέλος ομάδας).

Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2020 και της 28ης Φεβρουαρίου 2021.

Έχε υπόψη σου ότι αν έχεις αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι σου, θα σου εξασφαλίσουμε βοήθεια και στήριξη που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να λάβεις μέρος στο DiscoverEU. Μάθε περισσότερα στις Συχνές ερωτήσεις – C.18.

Σημείωση: Αν ταξίδεψες με το DiscoverEU σε ένα από προηγούμενους γύρους αιτήσεων, τότε δεν δικαιούσε να υποβάλεις αίτηση για αυτόν τον γύρο.

 

Μπορώ να ταξιδέψω με τους φίλους μου;

Ναι, μπορείς! Εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου ή με 4 φίλους σου το πολύ σαν ομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι και αυτοί πληρούν τους προαναφερθέντες όρους. Σ’ αυτή την περίπτωση οι φίλοι σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό της αίτησής σου για να υποβάλουν τη δική τους αίτηση. Μπορείς να μάθεις περισσότερα στις Συχνές ερωτήσεις B.5 έως Β.11.

Μάλιστα, μπορείς να διοργανώσεις συναντήσεις με άλλους ταξιδιώτες DiscoverEU  προσαρμόζοντας ανάλογα τα σχέδια του ταξιδιού σου! Η ομάδα Facebook του DiscoverEU είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να σε βοηθήσει σ΄ αυτό. Γίνε μέλος της ομάδας τώρα για να συνομιλείς με άλλους συμμετέχοντες.

 

ΒΡΗΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ

Υπάρχουν άλλες ταξιδιωτικές ευκαιρίες;

Ναι, οι ευκαιρίες για ταξίδια έρχονται σε πολλές διαφορετικές μορφές! Υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία καλύπτονται τα έξοδα ταξιδίου και μερικές φορές διαμονή και διατροφή. Για παράδειγμα, εάν ενδιαφέρεστε για εθελοντισμό ή για εργασία στο εξωτερικό, μπορείτε να εγγραφείτε στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Βρείτε όλες τις ευκαιρίες που έχετε στη διάθεσή σας στο Ευρετήριο Ευκαιριών Eurodesk.