Το Eurodesk κλείνει τα 30: ένα έτος εορτασμών

Το Eurodesk καλωσορίζει το 2020 και τη νέα δεκαετία με μια ετήσια γιορτή των 30 χρόνων.

Η ιστορία του Eurodesk ξεκίνησε το 1990 ως ένα μικρό περιφερειακό σχέδιο στη Σκωτία με στόχο την ανάπτυξη μιας νέας υπηρεσίας πληροφόρησης σχετικά με τις ευρωπαϊκές ανταλλαγές νέων. Με την αποστολή “να ευαισθητοποιήσουν τους νέους σχετικά με τις ευκαιρίες κινητικότητας και να τους ενθαρρύνουν να γίνουν ενεργοί πολίτες”, το δίκτυο Eurodesk αριθμεί σήμερα μεταξύ 1100 σημείων πληροφόρησης σε 36 χώρες.

Το ταξίδι ανακαλύπτοντας τις δυνάμεις σας είναι μια δια βίου διαδικασία. O στόχος μας είναι να αμφισβητήσουμε αυτές τις νέες δυσκολίες που φέρνει η κάθε δεκαετία και να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να παίρνουν τις αποφάσεις πιο εύκολα επειδή πιστεύουμε ήδη σε αυτούς, αναφέρει η Πρόεδρος του Eurodesk, Ingrida Jotkaitė.

Το 2020 αποτελεί ένα ορόσημο για το δίκτυο μας, επομένως έχουν προγραμματιστεί πολυάριθμες δραστηριότητες εντός του δικτύου αλλά και εκτός καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, ανοίγοντας με την υποδοχή Eurodesk 30, η οποία έλαβε χώρα στις 23 Ιανουαρίου στο γραφείο Eurodesk Brussels Link.

Διαφορετικοί εορτασμοί θα ακολουθήσουν. Τον Ιούνιο θα είναι ο μήνας των βραβείων Eurodesk, ενώ τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση της εκστρατείας “Time to Move” του Eurodesk, η οποία θα προσφέρει την ευκαιρία να γιορτάσουμε με τους νέους.

Με στόχο να αγαπάμε το παρελθόν, ενώ αγκαλιάζουμε τις απαραίτητες αλλαγές για το μέλλον, θα δημοσιευθεί φέτος η έκδοση του Green Eurodesk, με συστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο η εργασία για τη νεολαία μπορεί να είναι πιο βιώσιμη στην Ευρώπη. Η ανανεωμένη Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη για τη Νεολαία, η οποία πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα κυκλοφορήσει και το 2020.

Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία τριάντα(30) χρόνια. Η ιστορία του Eurodesk αντικατοπτρίζει την εξέλιξη του τομέα πληροφόρησης για τη νεολαία και του ευρωπαϊκού σχεδίου. Τόσο οι περίεργοι ενδιαφερόμενοι όσο και οι νέοι καλούνται να ταξιδέψουν στο χρονοδιάγραμμα των 30 χρόνων που αποκαλύπτει τα σημεία καμπής και τα επιτεύγματα από την ιστορία του Eurodesk και του τομέα της νεολαίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Eurodesk και ακολουθήστε το Eurodesk στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.